Openingstijden Maandag tot vrijdag - 10:00-19:00
Za - 10:00-16:00
Bel ons 10 2234567890 10 1123456789
Email ons support@sitename.com info@sitename.com

Ouderen

Fysiotherapie en Ouderen:

Fysiotherapie is er om mensen te helpen om zo goed mogelijk te functioneren. Dit zijn meestal de normale activiteiten van het dagelijkse leven. Wanneer mensen ouder worden kunnen er problemen ontstaan waardoor iemand niet meer de dingen kan doen die eerder wel mogelijk waren. Daarbij kun je denken aan mensen met een CVA (herseninfarct of hersenbloeding), MS, Ziekte van Parkinson, operaties om de knie of heup te vervangen of natuurlijk combinaties hiervan. Ook mensen die een tijdelijke opname in een revalidatie-instelling of ziekenhuis hebben gehad kunnen moeite hebben om hun oude niveau weer te bereiken.
In de meeste van deze gevallen is fysiotherapie nuttig om weer opnieuw te leren bewegen na een operatie of ongeval. Voorbeelden zijn:

  • Gaan zitten/opstaan van stoel of bed
  • (opnieuw) leren lopen met krukken na operatie
  • Leren om evenwicht te houden tijdens staan en lopen
  • Armen of benen beweegbaar houden om de verzorging mogelijk te maken
  • Conditie verbeteren bij ademnood of hartproblemen

Hierbij is het uiteraard mogelijk dat we ook aan huis behandelen. Dit moet dan wel op verwijzing van de (huis)arts of specialist waarbij het voor de verzekeraar duidelijk is waarom behandeling aan huis plaats vindt.
In onze praktijk zijn meer mogelijkheden aanwezig om specifiek te trainen op kracht, uithoudingsvermogen of coördinatie (o.a. balans). Hiervoor is de nodige apparatuur aanwezig en hebben we de ruimte om alle mogelijke oefeningen te doen.
Om zo goed mogelijk hulp te kunnen bieden is er overleg met de huisarts, specialist, ergotherapeut, verzorging en/of thuiszorg. Hiervoor zijn goede contacten in de loop der tijd opgebouwd zodat dit overleg ook snel en efficiënt kan plaats vinden.
Wanneer u denkt dat u hiervoor in aanmerking komt kunt u contact met ons of de (huis-) arts opnemen.

Onze fysiotherapeut voor ouderen is Jelle Ferwerda